top of page

Centar za kvalitetno obrazovanje dobio podršku Evropske unije

Centar za kvalitetno obrazovanje jedna je od 43 organizacije civilnog društva koje su odabrane na konkursu koji je Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala u decembru 2010. godine u okviru projekta „Podrška civilnom društvu“. Na konkursu su učestvovale 284 organizacije civilnog društva. Cilj projekta je pružiti podršku organizacijama civilnog društva kako bi što aktivnije učestvovale u daljem procesu integracije Republike Srbije u Evropsku uniju. Kroz ovaj projekat podršku su dobili projekti čiji je fokus usmeren na jednu od oblasti:

- izgradnja socijalne kohezije i prevazilaženje diskriminacije u srpskom društvu kroz promociju tolerancije i kulturne različitosti, ili

- obezbeđivanje aktivnog učešća civilnog društva u socio-ekonomskom razvoju Srbije.

Projekat Centra za kvalitetno obrazovanje „Klubovi za decu i mlade“ prepoznat je kao projekat čijom će se realizacijom doprineti uspostavljanju i unapređenju sistema usluga koje lokalna zajednica pruža osobama sa invaliditetom, kao i povećanju stepena socijalne inkluzije.

Projekat će se realizovati u Kragujevcu, Beogradu i Ivanjici. Projektna intervencija usmerena je na uspostavljanje i razvoj 3 kluba i stvaranje uslova za socijalnu integraciju i samorealizaciju dece i mladih iz marginalizovanih grupa i jačanje kapaciteta partnerskih organizacija (OCD) za pružanje usluga u inkluzivnom okruženju.


Arhiva
bottom of page