top of page

Promocija projekta „Klubovi za decu i mlade“ u opštini Ivanjica

U sali Skupštine opštine Ivanjica 17. avgusta 2011. godine održana je promocija projekta „Klubovi za decu i mlade“ u organizaciji Centar za kvalitetno obrazovanje i Društva za pomoć licima ometenim u razvoju iz Ivanjice. Promociji su prisustvovali predstavnici: - lokalne samouprave: zamenik predsednika opštine Ivanjica Milomir Zorić, načelnik društvenih delatnosti opštine Ivanjica Savo Nedeljković; - osnovne škole “Kirilo Savić”: direktor Dragoljub Janković, profesor razredne nastave Biljana Mijailović, profesor razredne nastave Slavica Dramićanin, i pedagog Ivana Perišić; - kancelarije za mlade: šef kancelarije Ivan Stamenić, - Centra za socijalni rad Vitomir Lazović; - amaterskog pozorišta mladih: Branislav Nešovanović i Aleksandar Dimitrijević; - medija: direktor i novinar radio Ivanjica Jela Raković - Društva za pomoć licima ometenim u razvoju: pedagog Maja Milosavljević, defektolog Ivana Mićić, volonter Ivan Milosavljević, i sekretar Zoran Dimitrijević - Centra za kvalitetno obrazovanje: direktor Jelena Čoko.

Projekat „Klubovi za decu i mlade“ predstavljen je kao jedan od 43 projekta odabran na konkursu koji je Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala u decembru 2010. godine u okviru projekta „Podrška civilnom društvu“.

Projekat predstavlja podršku relevantnim nacionalnim i lokalnim strateškim dokumentima. Od predstavnika lokane samouprave Klub je prepoznat kao mehanizam koji doprinosi operacionalizaciji Strategije socijalne zaštite opštine Ivanjica i unapređenju sistema usluga koje lokalna zajednica pruža deci i mladima sa smetnjama u razvoju, i kao takav od njih je dobio punu podršku.

Projekat predstavlja multiplikovanje testirane prakse Kluba za decu i mlade u Kragujevcu u novim sredinama. Novi razvojni ciklus predstavlja prenos pozitivne prakse, ali i bavljenjem izazovima za poboljšanje te prakse. Izazov projekta definisan kao „kontinuitet socijalnih odnosa“, otvorio je mogućnosti za promociju volontarizma i od strane svih učesnika prepoznat je kao potencijal koji otvara prostor za zajedničko učešće i ima podršku u Zakonu o volontiranju Republike Srbije.


Arhiva
bottom of page