top of page

Gostovanje u emisiji “Korak napred”

Povodom 3. decembra, Međunaronog dana osoba sa invaliditetom, gospodin Zoran Dimitrijević, sekretar i gospođa Maja Milosavljević, pedagog u Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama iz Ivanjice, gostovali su na Ivanjičkom radiju u emisiji “Korak napred”.

U četrdesetominutnoj emisiji, gosti su predstavili projekat “Klub za decu i mlade”, njegovu misiju i postignute rezultate. Posebno su rezimirani utisci voditelja programa i dece iz redovne populacije o ovom jedinstvenom projektu, dok su utisci dece sa smetnjama u razvoju snimljeni prethodnog dana u prostorijama Kluba i fragmentalno emitovani u emisiji.

Deca iz redovne populacije iskazala su ponos što participiraju na ovom projektu što potvrđuju svojim redovnim dolascima u Klub i radosti što na svoj način mogu da doprinesu lepšem odrastanju dece i mladih sa smetnjama u razvoju. Posebno ih veseli mogućnost da utiču na izbor aktivnosti i da koriste svoje talente da podignu kvalitet vremena koji zajednički provode. U više navrata donosili su svoj sintisajzer i gitaru. Voditelji programa ove dečije inicijative prepoznaju kao neprocenjiv potencijal humanosti i odgovornosti.

Zajedničko druženje u Klubu pokazuje svoje prve pozitivne efekte. Druženje u Klubu za neku decu i mlade sa smetnjama u razvoju omogućava da sa gostima ostvaruju kontakt i van klupskog okruženja. Kod dela dece i mladih sa problemima u adaptaciji, posebno naglašenih na početku projekta, primetno je da se sve manje povlače i osamljuju.

Za Klub su zainteresovani i roditelji. Roditelji dece i mladih iz redovne populacije smatraju Klub za mesto gde se rađa i neguje humanost. Roditelje dece sa smetnjama u razvoju raduje saznanje da njihova deca sa nestrpljenjem čekaju dolazak drugara.


Arhiva
bottom of page