top of page

Sajam obrazovanja i zapošljavanja u Kragujevcu

09. i 10. februara 2012. godine u Kragujevcu se održan je Sajam obrazovanja i zapošljavanja. Uprkos izuzetno lošem vremenu i činjenici da škole zbog lošeg vremena nisu radile, Sajam je bio je izuzetno posećen. Jedan od razloga posećenosti leži u atraktivnosti lokacije – u okviru Sajma nalazi se Fijat i tržni centar Plaza koji je u fazi otvaranja. Sajam je bio prilika da se za potrebe ovog novog tržnog centra pronađe još jedan broj radnika.

Škola za osnovno I srednje obrazovanje “Vukašin Marković”, partner Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima u Kragujevcu u projektu “Klub za decu I mlade”, i ove godine pojavila na Sajmu, prezentujuci sve ono šta se radi u cilju poboljšanja kvaliteta života i rada učenika. Na ovogodišnjoj prezentaciji akcenat je stavljen na Klub za decu i mlade i senzornu sobu, kao nove projekte koje značajno doprinose poboljšanju kvaliteta života i rada učenika.

Živom rečju voditelji radionica su zainteresovanim prolaznicima, među kojima je bilo i puno kolega iz ostalih osnovnih i srednjih škola, govorili o Klubu. Aktivnosti Kluba predstavljene su I kroz radove nastale na kreativnim radionicama, a dobroj promociji Kluba doprineo je foto-pano sa fotografijama koje ilustruju namenu Kluba.

“Potrudili smo se da nam štand bude dovoljno atraktivan, šaren, sa puno jestivih eksponata. Prolaznici nisu štedeli reči hvale opisujući štand kao najlepši, izuzetno topao i životan, konkretan,…” reči su Olivere Sretenović, koordinatorke Kluba za decu i mlade.


Arhiva
bottom of page